Καλά μεταχειρισμένα μέχρι και 35% φθηνότερα  

Συγκριτικά-Αγοραστικά
Αρθρα

4 φωτογραφίες »

Τι πρέπει να ξέρετε για να διαλέξετε καλό μεταχερισμένο

Διαβάστηκε από 60.683 αναγνώστες - 27 Οκτ, 2020

Ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να «διαβάσετε» σε μία αγοραπωλησία; Πώς να αναγνωρίσετε αν ένα αυτοκίνητο έχει ζημιά αλλά και τί «τσεκάρουμε» στο test drive; Σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά μία έξυπνης αγοράς.

 
Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι μία διαδικασία η οποία απαιτεί όχι ιδιαίτερες γνώσεις, αλλά ιδιαίτερη προσοχή. Συνήθως η αγορά από έναν ιδιώτη απαιτεί πολλή περισσότερη προσοχή απ ότι η συνεργασία με ένα επαγγελματία έμπορο. Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε τα σημαντικότερα tips για να αποφύγετε την συνεργασία με έναν απατεώνα πωλητή.

Σημάδια που θα πρέπει να σας κάνουν να είστε δύσπιστοι
  • Εάν στην πρώτη σας επαφή σας ρωτήσει για ποιο αυτοκίνητο συγκεκριμένα ενδιαφέρεστε, τότε το πιο πιθανόν είναι να πρόκειται για έμπορο ο οποίος προσπαθεί να πουλήσει το αυτοκίνητο ως ιδιώτης για μεγαλύτερο κέρδος.
  • Εάν σας μιλάει συνεχώς και σας αποσπάει την προσοχή όσο εσείς προσπαθείτε να ελέγξετε το αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει, θα έχει τον λόγο του.
  • Εάν σας πιέζει να του απαντήσετε εάν σας ενδιαφέρει το όχημα ή όχι με την πρόφαση πως έχει και πολλές ακόμα προσφορές σε αναμονή.
  • Εάν η άδεια κυκλοφορίας είναι σε διαφορετικό όνομα από εκείνου που σας το παρουσιάζει.
  • Εάν ανακαλύπτετε κατά την επιθεώρηση σας ζημιές που είχε αποφύγει να σας επισημάνει νωρίτερα ο ίδιος.
Πώς θα ανακαλύψετε εάν έχει κρυμμένες βλάβες
Ο μοναδικός αξιόπιστος τρόπος για να ανακαλύψετε τα πάντα γύρω από το αυτοκίνητο, είναι να πραγματοποιήσετε έναν σχολαστικό και πραγματικά ενδελεχή έλεγχο. Πάρτε το χρόνο σας, πάρτε μαζί έναν φίλο που να έχει γνώσεις επί του θέματος και ΠΑΝΤΑ να ελέγχετε το αυτοκίνητο στο φως της ημέρας. Εάν είναι παρκαρισμένο ανάμεσα σε άλλα, ζητήστε να μετακινηθεί σε θέση που να έχετε πλήρη οπτική πρόσβαση και εννοείται δεν ασχολείστε στιγμή, εάν δεν είναι καλά πλυμένο.
Ελέγξτε σχολαστικά για πιθανά ίχνη από σπρέι βαφής και διαφορές στο χρώμα. Στόχος είναι το βερνίκι να είναι ομοιόμορφο και χωρίς διακυμάνσεις. Πραγματοποιείστε οπτική επιθεώρηση στα κενά, στα φώτα, τα ελαστικά και τους δίσκους των φρένων. Ελέγξτε στη συνέχεια τη στάθμη των υγρών και παρατηρήστε στο οδόστρωμα για τυχόν λεκέδες.



Στο εσωτερικό
Στο εσωτερικό τα πράγματα είναι κάπως πιο εύκολα. Για αρχή εμπιστευτείτε τη μύτη σας και σε περίπτωση που σας μυρίσει μούχλα μην ασχοληθείτε περεταίρω, απλά αφήστε το. Ελέγξτε φυσικά την κατάσταση της καμπίνας για φθαρμένα σημεία, λεκέδες και την κατάσταση του μοχλού ταχυτήτων με απώτερο σκοπό  το μέγεθος των φυσιολογικών φθορών να ταιριάζουν λογικά με τα χιλιόμετρα που γράφει το κοντέρ.
 
Τι να προσέξετε κατά τη διάρκεια ενός test drive
Απαράβατος νόμος. Ποτέ μην αγοράσετε μεταχειρισμένο όχημα πριν το κάνετε ένα σχολαστικό test drive. Κατά τη διάρκεια αυτού, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον ήχο του κινητήρα, στην ανταπόκριση του γκαζιού – φρένου αλλά και την πληροφόρηση που σας δίνει το τιμόνι. Ελέγξτε όλα τα φώτα να λειτουργούν, κλιματισμό, υαλοκαθαριστήρες και φυσικά το σύστημα infotainment.
  • Οδηγείστε το σε ανοικτό δρόμο και με ταχύτητες πάνω από 110χλμ./ώρα ώστε να δείτε το τιμόνι, τις αναρτήσεις και τα φρένα.
  • Ελέγξτε την ρεζέρβα και τα απαραίτητα εργαλεία.
  • Ελέγξτε το φίλτρο αέρα. Εάν είναι σε κακή κατάσταση, τότε μάλλον το αυτοκίνητο έχει καιρό να πάει συνεργείο.
  • Εάν εντοπίσετε κάποια ζημιά μπορείτε ή να ζητήσετε να αλλαχθεί πριν από την αγοραπωλησία ή να μειωθεί το ποσό από την τιμή αγοράς.
 


Γιατί να προτιμήσετε τα μετρητά
Η πιο safe επιλογή είναι ξεκάθαρα αυτή των μετρητών. Ο λόγος είναι πως μπορείτε την στιγμή που θα πληρώσετε, να παραλάβετε στο χέρι τα κλειδιά του αυτοκινήτου αποφεύγοντα τον κίνδυνο του ψηφιακού χρήματος. Δεν είναι λίγες οι φορές που υποψήφιοι αγοραστές είδαν το αυτοκίνητο και πείστηκαν να κάνουν ψηφιακή πληρωμή και δεν το ξαναείδαν ποτέ, ούτε αυτό ούτε τα λεφτά τους. Προτιμήστε να πραγματοποιήσετε με μετρητά την συναλλαγή σε δημόσιο χώρο και με έναν φίλο σας μαζί γιατί ποτέ δεν ξέρετε τις προθέσεις του άλλου.


.
Για να ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία οφείλει να υπάρχει βεβαίωση ΚΤΕΟ, χαρτί από την εφορία που να αποδεικνύει πως έχουν πληρωθεί όλα τα τέλη, παράβολο της τράπεζας και φυσική παρουσία και τον δύο σε ΚΕΠ ή Υπουργείο. Εάν οποιοδήποτε από τα παραπάνω λείπει, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή.


Kαλά Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα μέχρι και 35% φτηνότερα


Προσφορές της εβδομάδας

TOP 10 - Πωλήσεις 2022

TOYOTA 17.208
OPEL 14.347
VW 13.261
FIAT 12.253
HYUNDAI 11.673
PEUGEOT 10.657
MERCEDES 10.606
NISSAN 10.080
RENAULT 8.890
FORD 8.673