Καλά μεταχειρισμένα μέχρι και 35% φθηνότερα  

Συγκριτικά-Αγοραστικά
Αρθρα

5 φωτογραφίες »

Τι πρέπει να ελέγξω πριν αγοράσω μεταχειρισμένο

Διαβάστηκε από 5.577 αναγνώστες - 16 Νοε, 2020

Ξέρεις τι πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, ή «ψωνίζεις στα τυφλά»; Με αυτό τον οδηγό, θα είσαι πιο σίγουρος για την επιλογή σου και θα γλυτώσεις από μελλοντικές εκπλήξεις!

 
Εκτός από τον τυπικό έλεγχο ενός μεταχειρισμένου που αφορά στα χαρτιά του, αναμφισβήτητα το σημαντικότερο που πρέπει να ελεγχθεί πιο σχολαστικά, είναι το κομμάτι που αφορά στον τεχνικό έλεγχο. Φυσικά ο μόνος σίγουρος και επιβεβλημένος τρόπος είναι να ελέγξετε το προς αγορά όχημα σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Πριν το κάνετε αυτό ωστόσο, μπορείτε και μόνος σας ή με τη βοήθεια κάποιου γνωστού σας φανοποιού να κάνετε έναν αρχικό έλεγχο σε κάποια μέρη του αμαξώματος, τα οποία ενδεχομένως έχουν αντικατασταθεί από κάποια σύγκρουση π.χ..
 
Ανοιξε την πόρτα
Ένας τομέας που πρέπει να ελεγχθεί κατά την αγορά του μεταχειρισμένου, είναι το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών. Αν εκείνες παρουσιάζουν σημάδια κομπιάσματος, είναι πιθανή μια κακή συναρμολόγησή τους πάνω στο πλαίσιο, που μάλλον προέρχεται από τρακάρισμα. Προσέξτε επίσης και την εφαρμογή τους στο αμάξωμα, όταν εκείνες είναι κλειστές, αφού η μη σωστή εφαρμογή τους επαληθεύει τη θεωρία εμπλοκής του σε τρακάρισμα. Σε αυτή την περίπτωση, διαπραγματευτείτε την τελική τιμή.
 
Πέσε σε μια λακκούβα 
Μια καλή ένδειξη πως τα αμορτισέρ έχουν χάσει την απορροφητικότητά τους και χρειάζονται αντικατάσταση είναι η ανομοιόμορφη φθορά των ελαστικών. Φυσικά, για πιο ασφαλή συμπεράσματα, μέσω ενός test drive θα μπορέσετε να εκτιμήσετε την ανάρτηση του μεταχειρισμένου που προτίθεστε να αγοράσετε. Αν σε κάθε ανωμαλία ο βαρύγδουπος χαρακτηριστικός ήχος κάνει την εμφάνισή του και μεταφέρεται στο τιμόνι, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα αμορτισέρ χρειάζονται αντικατάσταση.
 
Μακριά από τη σκουριά
Πριν την αγορά και κυρίως αν αυτή αφορά σε ένα αρκετά πολυκαιρισμένο αυτοκίνητο, ελέγξτε για πιθανή παρουσία σκουριάς στο αμάξωμά του. Κοιτάξτε προσεκτικά τους θόλους των τροχών, το δάπεδο, τους αρμούς των θυρών και κάτω από το κάλυμμα του χώρου αποσκευών (εκεί που βρίσκεται η ρεζέρβα). Αν διαπιστώσετε πρόβλημα σκουριάς, επανεξετάστε την αγορά, αφού η επισκευή είναι ιδιαίτερα δαπανηρή.
 
Στεγανότητα αμαξώματος
Εελέγξτε διεξοδικά το χώρο αποσκευών, εκεί που βρίσκεται η ρεζέρβα ή και κάτω από τα «πατάκια» του αυτοκινήτου. Αν αισθανθείτε υγρασία ή ακόμα χειρότερα εντοπίσετε ίχνη νερού, το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Ιδιαίτερη δε προσοχή πρέπει να δείξετε σε περίπτωση που η αγορά σας αφορά σε ένα ανοιχτό (κάμπριο) αυτοκίνητο. Σε αυτή την περίπτωση, ελέγξτε και τα σημεία ένωσης της κουκούλας με το αμάξωμα.
 
Ξεψαχνίστε το μέσα-έξω 
Ελέγξτε το αμάξωμα για χτυπήματα, γρατσουνιές ή αλλοίωση του χρώματος. Αν εντοπίσετε αρκετά «πταίσματα», απαιτήστε τη μείωση της τιμής του αυτοκινήτου, αφού η επισκευή τους είναι αρκετά δαπανηρή. Τσεκάρετε το ταμπλό στο σημείο που εφάπτεται με το παρμπρίζ. Η επισκευή φθορών που παρατηρούνται στο εσωτερικό -και ιδιαίτερα στο ταμπλό και στα καθίσματα- είναι μια αρκετά δαπανηρή διαδικασία. Η μείωση της τιμής του αυτοκινήτου είναι το ελάχιστο που μπορείτε να διεκδικήσετε.


Kαλά Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα μέχρι και 35% φτηνότερα


Προσφορές της εβδομάδας

TOP 10 - Πωλήσεις 2022

TOYOTA 17.208
OPEL 14.347
VW 13.261
FIAT 12.253
HYUNDAI 11.673
PEUGEOT 10.657
MERCEDES 10.606
NISSAN 10.080
RENAULT 8.890
FORD 8.673